Brukshund

BR banner

Om Brukshund

Det nordiske brukshundprogrammet administreres og organiseres gjennom Norsk Brukshundsports Forbund (NBF) der AOH ble medlemmer i 2013. Programmet består av tre hovedgrener og er delt i fire klasser. Man starter i klasse D og jobber seg opp til klasse A.
Man kan konkurrere i grenene spor, rundering og rapport (selv om sistnevnte ikke praktiseres stort i Norge). I tillegg skal man gjennom et lydighetsprogram og et feltsøk. Med andre ord er det mye både hund og fører skal kunne, og opptrening til en konkurranseklar hund kan være en lang vei å gå. Skal man lykkes er man derfor avhengig av gode treningskamerater. 

Norsk Brukshundsports Forbund - NBF sine hjemmesider. 

Link til regler for brukshundprøver - nordisk program. Her kan du se hva slags øvelser de forskjellige klassene inneholder.


Hvem passer Bruks for?

Sporten passer for mange, og i klubben er vi flere forskjellige raser og blandingshunder på trening.
I utgangspunktet kan alle delta, men ved trening i litt høy lyng i skogen har nok de mellomstore og store hundene en fordel fremfor de aller minste.
For å kunne delta på trening i skogen med løs hund bør du ha en god innkalling på hunden din og vi forventer at alle hjelper hverandre.Brukshund i Arendal og Omegn Hundeklubb

I AOH sin bruksgruppe trener vi etter NBF sine regler, dvs. vi trener spor, rundering, feltsøk og lydighet. Vi har trening både på kveldstid i ukedagene og på dagtid på søndagene.  Vi liker oss godt ute i skogen, men er også innom treningsbanene ved klubbhytta. I tillegg er vi så heldige å ha mulighet til å trene inne i oppvarmet hall i vinterhalvåret.
Treningene annonseres på Facebook. Er du ikke med på FB kan du ta kontakt med komiteen for info.

Lydighet:
Vi trener lydighet på mandager. Grunnleggende lydighet trenes sammen med LP-gjengen ved klubbhytta fra kl. 1800 (unntak ved kurs). Spesialøvelsene som kryp, hals og fremadsending trenes på gresset bak Sandum skole på Hove på samme tid.

Spor og feltsøk:
Øvelsene spor og feltsøk trener vi torsdager kl. 18.00 og søndager kl. 11.00. Vi setter jevnlig opp kurs, både med eksterne instruktører og med folk fra klubben. Har du ønsker om spesifikke kurs, så gi oss gjerne beskjed om det.

Rundering:
Det forsøkes høsten 2017 å etablere en egen runderingsgruppe i klubben. For å få til en god trening har vi satt følgende krav for å kunne delta:
- Hundefører: Gått runderingskurs eller ha trent aktivt rundering.
- Hund: Må kunne apportere og komme på innkalling.
Vi forventer at alle hjelper til og stiller opp for hverandre på trening.
Er du interessert i å være med så ta kontakt med Mette M. Falck på e-post: mema@agderposten.no.
Ønsker du å være med, men har ikke kravene, så ta gjerne kontakt med oss i komiteen. Er det flere setter vi gjerne opp et nybegynnerkurs slik at dere får vært med.

 

 


For mer informasjon eller spørsmål, kontakt oss på vår Facebook-gruppe: AOH-Bruks.