Lydighet

LP banner2

Om Lydighet
De fleste av oss ønsker seg en lydig hund. En hund som går pent i bånd på tur, sitter og ligger når vi ber den om det, venter på maten sin og kommer på innkalling, og i dagens samfunn er det viktig å ha et grunnnivå av lydighet på våre hunder.
Å trene lydighet er en utmerket måte å jobbe opp gjensidig tillit og samarbeid med hunden din. I tillegg synes hundene det er veldig moro å gjøre lydighetsøvelser, både fordi de må tenke selv (hjernetrim), og de synes det er veldig moro å gjøre noe sammen med deg!


Ønsker en å ta skrittet fra hverdagslydighet, så er Lydighet også en konkurransegren der det konkurreres i forskjellige øvelser, som gis karakter etter utførelse ift. et reglement bestemt av Norsk Kennel Klub. Her kan du lese lydighetsregelverket.

Hvem passer Lydighet for
Alle kan og bør trene litt lydighet! Som konkurransegren passer lydighet for førere som vil ta treningen av hunden sin et steg lengre. Alle raser kan konkurrere i lydighet og i de laveste klassene ser man et stort mangfold av raser på stevnene. Konkurranselydighetstrening er strukturert, utfordrende og veldig morro!

Lydighet i Arendal og omegn hundeklubb
Lydighetsgruppa i AOH trener lydighet på alle nivåer. Her treffes alle som vil ha en lydig hund, enten de bare er interessert i hverdagslydighet, eller vil konkurrere på et høyt nivå.

Vi trener mandager og torsdager på klubbens baner på Hove.
I vinterhalvåret trener konkurranseutøverne inne i Sørlandets Hundehall.

Klubben utdanner NKK-instruktører og arrangerer treninger, lydighetscuper, og klubbmesterskap, i tillegg til offisielle og uoffisielle lydighetsstevner.

Vi legger også veldig mye tid og innsats i lydighetskursene våre. Disse arrangerer vi hver vår og høst og vi kan da tilby grupper for alle stadier i treningen av hunden din, fra valp og nybegynner til videregående og NKKs bronsemerke. Nærmere info om kursene finner du her!

For mer informasjon eller spørsmål, kontakt oss på lydighet@aoh.no eller vår Facebook-gruppe: AOH-Lydighet.