Klubbmerker

Arendal og Omegn Hundeklubb tilbyr deltakere på våre Rally-kurs og/eller medlemmer i klubben mulighet til å ta klubbens egne merker for Rallylydighet. Klubbmerkene skal være et mål for nybegynnere innenfor sporten, for å vise forståelse og ferdighet i sporten! I tillegg vil de være første steg mot offisielle konkurranser. Vi har en nedre aldersgrense på 6 måneder, for å delta på merketaking.

 

Om merkene

Det finnes tre forskjellige klubbmerker; bronse-, sølv- og gullmerket. Vanskelighetsgraden er inndelt deretter, men nivået for alle klubbens merker ligger under de offisielle konkurransene i Rallylydighet.

Bedømmingen skjer med offisielle regler, og for å oppnå merket må deltakeren/ekvipasjen klare en 1. premiering. Banene som vil bli brukt er faste, og kan sees på denne siden.

Merkene finnes naturligvis i bronse, sølv og gull, er graverte, innehar klubbens logo og båndet er i rødt og blått (Rallyfargene). Bilde kommer.

Eksempelbilde på en av merkebanene:

Klubbmerkerbaner 

Om merketakningen

Å forsøke å ta et merke vil tilbys alle deltakere på nybegynnerkurs i Rallylydighet, som arrangeres av klubben. I tillegg vil vi sette av enkelte tidspunkt hvor alle medlemmer kan forsøke å ta merkene. Bedømmingen vil skje av en offisiell instruktør i Rallylydighet.

Ved merketakningen vil dommeren gå nøye igjennom reglene, og hvordan selve merketakningen foregår, så ingen forhåndskunnskaper om konkurransen er nødvendig. Men det er en fordel om deltakeren har kjennskap til regelverket i Rallylydighet.

Det vil ikke være mulig å forsøke å ta et merke flere ganger på samme merketakningen. Det koster 50,- å få ett merke, men deltar man på nybegynnerkurs er bronsemerket inkludert.

 

Planlagt merketakning 

Info om neste merketakning finner du i aktivitetsplanen eller i aktivitetskalenderen vår!